dinsdag 18 september 2012

Uitdagingen

Een tijdje terug is er een nieuwe rage geboren bij Scrap4fun. Onder het designteam is Diane begonnen met het roepen van : "Wie daagt mij uit?" op facebook. De bedoeling is dan om een getal te noemen en iets wat wel/niet moet. Dan zoekt diegene die uitgedaagd wordt in haar papiervoorraad naar het genoemde nummer en gaat vervolgens aan de slag met de opdracht.En wie het eerst komt die het eerst maalt.Dus als jij iemand wilt uitdagen moet je snel een reactie plaatsen. Daar vloeide echt hele leuke verrassende layouts uit. Je wordt ook eens een keer goed uit je 'comfortzone'gehaald. Dus enige lef is wel een vereiste! Ik was ook wel toe aan een uitdaging en plaatste een oproep op facebook. Dana was de eerste en riep nr3 en geen inkt...! Ohoh GEEN inkt??? Dat is das een uitdaging. Papierlijn 3 was ook nog eens Bo Bunny Winter Joy. Hellup...er moesten wel foto's van Marco Borsato gescrapt worden ja.... want dat 2e boek moet nu echt vol en klaar zijn! Gelukkig is Bo Bunny dubbelzijdig en kon ik de kerstboompjes en kerstcadeautjes aardig wegwerken. Enne verf is geen inkt he?? Gelukkig dat kon ik dan wel gebruiken. Dus onder de crackle paint ( komt dat ook eens uit de kast) zitten de kerstballen, ook weer weggewerkt!! Op de layout is gestempeld met acrylverf. De randen van het designpapier zijn bewerkt met een paintdabber.

De pen-nip die je hier ziet is een echte die mijn opa nog gebruikt heeft. Je ziet de inkt er nog aan zitten. Dit maakt mijn layout nog specialer. De titel is een stuk songtekst uit het nummer : Niemand weet. Als je het niet kent moet je het echt even opzoeken op youtube, zo'n mooi nummer !!











En toen was ik wel toe aan uitdaging nr 2. Dus hup weer een oproep op facebook. Dit keer waren Bianca en schoonzus Mandy bijna tegelijkertijd als eerste. Bianca riep nr 25 en knoopjes, Mandy riep familiefoto (was je de mb-foto's zat ;-)) en geen bloemen. Oké een dubbele uitdaging dus, ik besloot beide aan te nemen. Papierlijn 25 was Basic Gray, ooit een keer gekregen tijdens een hele leuke scrapmarathon in mijn favo-atelier maar nooit iets mee gedaan (sorry Vera). Ik had nog hele leuke foto's op de computer staan van de meiden met hun nichtje, die ze zelf boven in de spiegel hadden gemaakt. Die waren zo leuk geworden,daar moest ik ook nog steeds iets mee doen. Gelukkig mocht ik wel inkt gebruiken dit keer dus eerst het designpapier wat meer kleur gegeven met Dylusions, glimmermist,distress inkt en gesso. Hierna de foto afgemat op roze cardstock en 3 stukken designpapier. De randen bewerkt met de paperdistresser en distressinkt. De vlinders zijn gemaakt met Stamp & Die-Cut van Sizzix. Je maakt ze van wit glad papier,eerst stempel je een afdruk met archivalinkt. Dan stans je ze uit. Vervolgens heb ik de vlinders bewerkt met 3 kleurtjes distressinkt.

Het uitdagen van elkaar is erg leuk, bijna verslavend om te doen !! Dus ik roep ook hier:

WIE DAAGT MIJ UIT??

4 opmerkingen:

  1. Ik krijg vaak de opmerking dat je geen reactie kunt plaatsen op mijn blog. Als je een reactie wilt plaatsen en je bent de eerste klik dan op GEEN OPMERKING hiermee krijg je vanzelf het scherm EEN REACTIE PLAATSEN. En dan moet het helemaal goed gaan komen. Is er al eerder een reactie geplaatst klik dan op OPMERKINGEN, zo kom je ook in het scherm om een reactie te plaatsen. Kies vervolgens een profiel en klik op PUBLICEREN

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja hoor, nu lukt het wel. Hij is mooi geworden!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oke.. Poging 2..

    Wat leuk zeg... en wat heb je er mooie layouts van gemaakt..
    nou komt het he:

    Nummmmerrrrr 17 MET lintjes :D
    Liefs Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dank jullie wel voor jullie reacties, ik zie dat het nu (met enige moeite soms) wel lukt om reacties te plaatsen. Super! Ik neem de uitdaging aan van Ellen, Erica en Sandra. Alledrie riepen jullie dat ik iets met lintjes moest doen en papier 12 (riep Erica als eerste op facebook)mijn oudste cardstock ever (Sandra op blog van scrap4fun) en papiertje 17 (Ellen op de blog). Hmm even kijken of ik iets kan samen voegen... Dit wordt ook echt weer een leuke uitdaging want eerlijk gezegd heb ik niet zoveel met lintjes hihi

    BeantwoordenVerwijderen