zondag 30 september 2012

Ranger -Girl voor één dag

Gister was de end of summer fair in mijn favo atelier  Scrap4fun . Vera had mij gevraagd om voor deze dag een make&take te bedenken. Nieuw zijn de metalic stains van Tim dus deze moesten toch echt in de make&take komen!! Dus hup spullen uit de kast en aan de slag. Binnen redelijke korte tijd lag er wel een hele leuke tag voor me met een aantal leuke technieken erin verwerkt...

Als eerste werd de tag gekleurd met een metalic stain, dep hierna de stains droog met een doek of stuk keukenrol. Breng hierna distress inkt aan met de blending tool aan en gebruik je craftsheet als inktpad! Zo blijft je inktpad vrij van de metalicglans van de metalic stains.Droog de tag met de heat tool. Hierna heb ik een template (stenen muur) over de tag gelegd en distress inkt aan gebracht. Breng hier en daar een stempelafdruk met archivalinkt en en stuk filmstrip vast geniet. De radars zijn gemaakt een stans van Spellbinders, Sprightly Sprockets uit manilla cardstock. Maar ook uit  metalfolie gestanst met de mover&shapers van Tim Holtz. De grootste radar (van manilla cardstock)zijn gekleurd met metalic stains brushed pewter en black shoot stains. Breng beide kleuren aan op de craftsheet en haal de radar door de stains. De middelgrote radar is gemaakt met metalic stains antiqued bronze en wild honey. Na droger is er distress inkt aangebracht. De metalen radars zijn gekleurd d.m.v alcohol inkt. En de radar van grundepaper is gekleurd met stains brushed pewter en na drogen distress inkt aangebracht. De ticket is gemaakt van craft cardstock met de ticket stans en stempels van Tim.
 
Vera had speciaal voor deze gelegenheid(en voor de komende beurs) een echt Rangerschort aangeschaft. Wat is het leuk om voor 1 dag een Ranger Girl te zijn....En wat gaat die droom die ik dan heb toch prikkelen... Wie weet ooit een dag komt die droom uit.. Naar de Ranger University en dan een echte Ranger Girl worden...


 
Het was een geslaagde dag, buiten scheen een nazomerse zon en binnen was het gezellig druk!!
Enne het schort ?? Die heb ik weer netjes ingeleverd (met enige moeite, dat wel )
 
 
maandag 24 september 2012

uitdaging is aangenomen en verwerkt.

In mijn vorige blog riep ik heel dapper: Wie daagt mij uit !! Nou dat heb ik geweten hoor. Maar wat wel erg grappig was dat meerdere mensen riepen dat ik iets met lintjes moest doen. Erica reageerde via facebook en zei lintjes en nr 17, Sandra riep via de blog van scrap4fun je oudste cardstock ever en lintjes en Ellen riep op mijn eigen blog nr 3 en iets met lint. Tja onder die lintjes kwam ik natuurlijk niet meer uit, dat snappen jullie wel... Papier 3 was toevallig een pakket cardstock, wel niet de aller oudste, en papier nr 17 was Terisa Collins. Een hele mooie zwart,grijs en roze papierlijn die heel goed te combineren is met cardstock. Deze uitdaging moest wel even aan paar dagen inzinken en brainstormen over wat ik ermee zou gaan doen. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om linten als stroken te verwerken. Bloemlint te kleuren met alcoholinkt en de bloemen los te knippen.

Ineens schoten mij ook nog een paar foto's met een roze jasje door mijn hoofd. Naar deze foto's heb ik lange tijd niet kunnen kijken omdat ik de personen die erop staan zo miste... Gelukkig kan ik ze nu weer met een glimlach op mijn gezicht verwerken op een layout. De titel 'US' is gesneden met de cricut uit zilver kleurig papier en die weer bewerkt met roze/rode alcholinkt.

Deze foto's zijn in winter 2004 gemaakt, er lag een dunne laag sneeuw maar genoeg om te kunnen sleeën. Dus zijn wij met de kids naar het Hitlandbos in Nieuwerkerk a/d IJssel gegaan voor de sneeuwpret. Mijn nichtje Lowisa is hier 2 jaar oud, Lisanne 6 en Kimberley 9 jaar oud.
Langs de randen van het rood/roze cardstock is eerst black shoot distress inkt aangebracht met de blending tool. Vervolgens zilverkleurige embossingpoeder erop gestrooid en laten smelten met de heat tool.
Deze tekst stond op een sticker en die vond ik zo mooi dat ik het naast de foto heb geschreven. Net voordat ik de foto maakte, gooide mijn broer wat losse sneeuw naar de meiden. Kimberley moest hier erg om lach maar Lowisa kijkt wat verbaast om zich heen waar die sneeuw nu ineens vandaan komt.. Nou de meiden hebben zo wel heel veel kusjes gekregen.Zo klein als ze was, maar toen al erg ondeugend....Door net haar tong uit te steken als ik de foto maak!
Aan de zijkant van de foto is eerst wat stukjes lint geplakt,geknipt in puntjes. Vervolgens een metalen label van Tim geplakt met de tekst memoirs. Want ik moet toch wel glimlachen bij deze herinnering..
Achter de foto's zijn eerst 2 stukken designpapier geplakt. De foto's zijn afgemat op cardstock en bewerkt met embossingpoeder.Voor mijn doen heb ik op de layouts heel wat lint gebruikt dus ik hoop dat jullie vinden dat de uitdaging geslaagd is..!

Scrapgroetjes Paula


Scrap4fun Scrapbookatelier: 2 Vrijkaartjes KreaDoe winnen bij Scrap4fun

Scrap4fun Scrapbookatelier: 2 Vrijkaartjes KreaDoe winnen bij Scrap4fun: Binnenkort staat de KreaDoe weer voor de deur van 31 oktober t/m 4 november 2012 in de Jaarbeurs te Utrecht.  Wil jij daar ook naartoe?...

dinsdag 18 september 2012

Uitdagingen

Een tijdje terug is er een nieuwe rage geboren bij Scrap4fun. Onder het designteam is Diane begonnen met het roepen van : "Wie daagt mij uit?" op facebook. De bedoeling is dan om een getal te noemen en iets wat wel/niet moet. Dan zoekt diegene die uitgedaagd wordt in haar papiervoorraad naar het genoemde nummer en gaat vervolgens aan de slag met de opdracht.En wie het eerst komt die het eerst maalt.Dus als jij iemand wilt uitdagen moet je snel een reactie plaatsen. Daar vloeide echt hele leuke verrassende layouts uit. Je wordt ook eens een keer goed uit je 'comfortzone'gehaald. Dus enige lef is wel een vereiste! Ik was ook wel toe aan een uitdaging en plaatste een oproep op facebook. Dana was de eerste en riep nr3 en geen inkt...! Ohoh GEEN inkt??? Dat is das een uitdaging. Papierlijn 3 was ook nog eens Bo Bunny Winter Joy. Hellup...er moesten wel foto's van Marco Borsato gescrapt worden ja.... want dat 2e boek moet nu echt vol en klaar zijn! Gelukkig is Bo Bunny dubbelzijdig en kon ik de kerstboompjes en kerstcadeautjes aardig wegwerken. Enne verf is geen inkt he?? Gelukkig dat kon ik dan wel gebruiken. Dus onder de crackle paint ( komt dat ook eens uit de kast) zitten de kerstballen, ook weer weggewerkt!! Op de layout is gestempeld met acrylverf. De randen van het designpapier zijn bewerkt met een paintdabber.

De pen-nip die je hier ziet is een echte die mijn opa nog gebruikt heeft. Je ziet de inkt er nog aan zitten. Dit maakt mijn layout nog specialer. De titel is een stuk songtekst uit het nummer : Niemand weet. Als je het niet kent moet je het echt even opzoeken op youtube, zo'n mooi nummer !!En toen was ik wel toe aan uitdaging nr 2. Dus hup weer een oproep op facebook. Dit keer waren Bianca en schoonzus Mandy bijna tegelijkertijd als eerste. Bianca riep nr 25 en knoopjes, Mandy riep familiefoto (was je de mb-foto's zat ;-)) en geen bloemen. Oké een dubbele uitdaging dus, ik besloot beide aan te nemen. Papierlijn 25 was Basic Gray, ooit een keer gekregen tijdens een hele leuke scrapmarathon in mijn favo-atelier maar nooit iets mee gedaan (sorry Vera). Ik had nog hele leuke foto's op de computer staan van de meiden met hun nichtje, die ze zelf boven in de spiegel hadden gemaakt. Die waren zo leuk geworden,daar moest ik ook nog steeds iets mee doen. Gelukkig mocht ik wel inkt gebruiken dit keer dus eerst het designpapier wat meer kleur gegeven met Dylusions, glimmermist,distress inkt en gesso. Hierna de foto afgemat op roze cardstock en 3 stukken designpapier. De randen bewerkt met de paperdistresser en distressinkt. De vlinders zijn gemaakt met Stamp & Die-Cut van Sizzix. Je maakt ze van wit glad papier,eerst stempel je een afdruk met archivalinkt. Dan stans je ze uit. Vervolgens heb ik de vlinders bewerkt met 3 kleurtjes distressinkt.

Het uitdagen van elkaar is erg leuk, bijna verslavend om te doen !! Dus ik roep ook hier:

WIE DAAGT MIJ UIT??

zaterdag 15 september 2012

Meeste dromen zijn bedrog

Maar deze niet !!
Vrijdag kwam ik na een pittige dag op het werk thuis en lag er een brief op de mat die mijn hart een slag deed overslaan. De afzender was de beursorganistie ! Dus snel die enveloppe open scheuren !!! Er rolde al gelijk 2 vrijkaarten uit voor de kerstcreaties beurs in s'Hertogenbosch maar wat er in de brief stond deed mijn hart sneller slaan. Ik zal een stukje citeren:

Beste winnaar,  (wauw wat een mooi begin)

Onlangs heeft u meegedaan aan onze zomerse scrapwedstrijd.. bedankt voor de inzending.

U bent hiermee één van de gelukkige geworden voor een leuke prijs

      Gefeliciteerd, u heeft twee toegangskaarten voor de beurs KerstCreaties gewonnen!

Maar wellicht iets wat nog leuker is, is dat uw layout tot de top 3 behoord en een vermelding zal krijgen in het volgende nummer van de Cards & More.

Waaaaaaaaauuuw Wat gaaf, ik moest de brief eerst nog eens een keertje goed doorlezen om te laten doordringen wat er nu stond !!! Vlak daarna heb ik snel mijn scrap-maatje, mijn buddie gebeld want zij moest dit natuurlijk als eerste weten. Het toeval was dat zij op dat moment ook nog eens in mijn favoriete atellier stond en ik dus gelijk twee vliegen in een klap trof. Met zijn drietjes hebben we even een telefonisch jubbeldansje gemaakt !! Ik ben hier zo blij mee, het is zo'n geweldige eer op je werk !!

Dit is de layout die de vermelding mag gaan ontvangen.


 Ik ben zo super trots !! En het leuke is iedereen ziet ook gelijk één van mijn knappe dochters ;-)