vrijdag 22 februari 2013

Workshop voor WarChild

Ik weet het, het is echt heel lang geleden dat ik hier gelogd heb.... Tja soms heb je het een beetje druk met andere dingen en dan schiet loggen er nog wel eens bij in. Maar ik heb nu zo iets leuks!!! Te leuk om niet te vermelden! Dus vandaar dat ik nu deze log tik.
Vorig jaar had ik het idee om eens iets te organiseren voor 538 voor WarChild maar verder dan een idee kwam het niet. Dit jaar echter las ik op de site van 538 dat ze tijdens hun tour voor WarChild naar Gouda komen, nou dichterbij kan bijna niet meer. Dus heb ik eerst het idee voorgelegd aan mijn vriendin, kijken of zij er net zo over dacht als ik. En jahoor, net zo enthousiast! Dus heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik eerst naar Vera van dat hele leuke scrap-winkeltje gegaan en haar mijn idee voorgelegd. Ook Vera was gelijk te porren voor dit plan! Ik had al bedacht dat een workshop voor 50 workshoppers niet te realiseren is in de winkel, daar is het gewoon net te klein voor. Dus op zoek naar een locatie, die had ik al snel gevonden op mijn werk. Wij mogen geheel belangeloos het restaurant gebruiken voor dit goede doel. Met gemak passen hier 60 workshoppers in, maar 50 leek ons meer haalbaar. Dus nieuwsbrief gemaakt, log en flyers geschreven en afwachten maar. Ondertussen heb ik de workshop aangemeld op de site van 538 en op de site van WarChild , was best wel spannend om te doen eerlijk gezegd.
Al snel bleek dat de inschrijvingen begonnen te lopen... Binnen VIER dagen zaten we al op 42 inschrijvingen !!! Dit had ik nooit verwacht, echt niet.
De workshop is op donderdag 21 maart van 19:00-22:00 uur en wordt in Waddinxveen gegeven, op deze avond gaan wij op een creatieve manier oorlogskinderen helpen. Wat gaan je dan maken? Nou een heel leuk mini uitklap album! Als deze zich ontvouwt wordt het boekje groter waardoor je nog meer foto's kunt verwerken.

De workshop kost €12,50 waarvan €10,- gedoneerd wordt aan WarChild. Scrap4fun doneert het papier die nodig is om deze workshop te kunnen geven!
Radio 538 zet zich ieder jaar weer een week lang in voor WarChild, trekt met een mobiele zendwagen het land door om zoveel mogenlijk geld op te halen voor WarChild.
Dit jaar staat is het motto:
Ze zijn niet alleen,
Geef oorlogskinderen een veilige plek.
Bied Stem of Zet je talent voor ze in.

Honderdduizend kinderen raken door oorlog hun ouders kwijt. het zijn verlaten oorlogskinderen die er helemaal alleen voor staan. Veel van hen belanden in de prostitutie, of worden uitgebuit als huisslaaf of als kindsoldaat. War Child komt op voor deze alleenstaande kinderen en geeft ze een veilige plek. Help War Child zo de oorlog uit een kind te halen.

Inmiddels zijn er al 57 inschrijvingen, bij 60 deelnemers is de workshop toch echt vol!
Dit had ik echt niet verwacht, dat we boven onze verwachting uit zouden komen, helemaal geweldig!!!

Ik ga mij alvast voorbereiden op deze mega-workshop, ben erg benieuwd wie ik allemaal welkom mag gaan heten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten