maandag 8 oktober 2012

naar de uitgever....


Afgelopen vrijdag liep ik met een grote glimlach op mijn gezicht en rechtop van trots met een doosje over straat, richting het postkantoor. Na wat mails over en weer met de uitgever van het blad Creatief met foto's bleek dat zij layouts van mij wilde plaatsen in de rubriek Lezers voor lezers. Nu is het zo dat het blad de nodige veranderingen heeft ondergaan waaronder dus ook een andere uitgever. Mijn layouts worden geplaatst in de Lezers voor lezers rubriek in het blad Cards&More. Ik hoef denk ik niet te vertellen hoe trots ik hierop bent, dat is wel duidelijk zo..! Het is een kroon op je werk, een grote eer! Toen ik eenmaal de bevestiging mail kreeg stond ik te jumpen in de huiskamer, zo gaaf dit. Maar het lastigste kwam nog....KIEZEN. Ze hadden gevraagd of ik layouts in kerst, winter en een algemeen thema kon sturen. Twee layouts heb ik nieuw gemaakt, zodat ze echt vers van de pers waren zeg maar. En van 1 layout wist ik zeker dat ik deze moest insturen. Maar die laatste daar moest ik echt even over nadenken.... ik kwam er niet uit. Dus heb ik de hulptroepen ingeschakeld. Het designteam van scrap4fun werd ge-whatsup-ert en ik heb foto's van de layouts die evt de 4e konden worden op fb gezet. Al snel was duidelijk welke layout het moest worden want er werd massaal op de layout mijn opa gestemd. Nu is het hele pakketje naar de uitgever, wanneer ze precies geplaatst worden is nog niet duidelijk. Dat ligt aan de ruimte die ze evt. over hebben in de eerst volgende editie en anders worden de layouts in die daarna geplaatst. Ik weet wel dat as woensdag de fotograaf komt om de layouts op de foto te zetten.

Deze layouts van de meiden heb ik nieuw gemaakt. Boven ligt Kimberley in de duinen van Texel op een bankje en riep: "Mam maak eens een foto van mij". De foto is afgemat op designpapier en de randen zijn bewerkt met de paperdistresser. Het designpapier is voorzien van stippen door te stempelen met versamark en embossingpoeder te verwarmen. De vlinders zijn gemaakt met Stamp& Cut van Sizzix.
De onderste layout is gemaakt met een foto van Lisanne, de foto is afgemat op designapapier en cardstock. Onder de foto is een stuk designpapier is een scalop geplakt. Een aantal sterren zijn uit een vel designpapier geknipt. De titel is blauw gekleurd door alcohol inkt en stickles.

Zwart&wit is gemaakt met papier van Bo Bunny Enchanted, de titel is gemaakt van grungeboard letter en fagments. Op de letters id eerst gesso gedept met een spons, na drogen is hier zachtjes Archival inkt overheen gewreven. Het ornament is gemaakt door tweemaal met de Edge Diez van Tim Holtz te stanzen, dus ook in spiegelbeeld. Het ornament is geverfd met een zilveren acryll verf en voorzien van muzieknoten door te stempelen met Archival inkt. Breng hierna clear rock candy crackle paint aan en laat deze drogen aan de lucht, dan krijg je het mooiste resultaat. Verder is de layout afgemaakt met bloemen, zilveren swirls en muzieknoot.
De layout mijn opa is dus gekozen door het designteam en vrienden van facebook. Achter de foto is een stuk cardstock geplakt die op de volgende wijze is bestempeld. Plak eerst een mask op het cardstock, breng vervolgens distress inkt aan. Veeg de mask schoon met een stuk keukenrol en laat deze nog even zitten op het cardstock. Stempel nu met distress inkt een tekst,dep de mask schoon en haal deze nu van het cardstock af. Bewerk de randen van het cardstock met distress inkt. De bloemen zijn gemaakt van designpapier en het bloemlint is gekleurd met alcohol inkt. De layout is verder afgemaakt met rubons en een plak-swirl.

Ik ben benieuwd welke de uitgever zal gaan kiezen !!! En ik ben heeeel benieuwd naar het eindresultaat !!

4 opmerkingen:

 1. Leuk!!!ik ben benieuwd naar de cards&more hoe het eruit ziet....gefeliciteerd hè, geniet ervan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gaaf!!! Zo cool dat je bent gevraagd!! Gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gaaf zeg! Ik ben benieuwd naar de cards&more, zal hem in de gaten houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, gefeliciteerd Paula.
  Ik ben benieuwd hoe het eruit gaat zien.

  BeantwoordenVerwijderen